Sivas Ticaret Elçileri Projesi Rektör hocamız Prof. Dr. ALİM Yıldız’ın belge takdimi ile tamamlandı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ile Sivas Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde “Ticaret Elçileri Projesi” tamamlanmıştır. Proje kapsamında ilk olarak, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız ile Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zeki Özdemir’in katıldığı bir program ile işbirliği protokolü imzalanmıştır.

Protokol ile Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde (SCÜ) eğitim alan uluslararası öğrencilere yönelik olarak; Uluslararası Ticaret Eğitim Programı düzenlenmiştir. Böylece uluslararası öğrencilerin profesyonel olarak iş hayatlarına atılmalarına öncülük etmek, kendi ülkelerine döndüklerinde Sivas’ta faaliyet gösteren, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası’na (STSO) bağlı firmaların beklentilerine uygun sürdürülebilir ticari ilişkilerin kurulmasına katkı sağlamak amaçlanmıştır. Ayrıca projenin ülkemiz ile uluslararası öğrencilerin geldikleri ülkeler arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesine ve özellikle de Sivas’ta uluslararası ticaret yapan firmaların yeni pazarlarda ürünlerini pazarlamalarına katkı sağlaması hedeflenmektedir.

Proje kapsamında 30 farklı ülkeden 40 öğrenci eğitim sürecine dâhil edilmiştir. İlk olarak uluslararası öğrenciler, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi akademisyenleri tarafından uluslararası ticaret, ekonomi, finans okuryazarlığı, fikri mülkiyet ve sınai haklar, pazarlama ve girişimcilik gibi konularda 5 günlük bir teorik eğitim almıştır. Bu eğitimlerin ardından öğrenciler, Sivas’ta uluslararası ticaret yapan sektörün öncü firmalarını ziyaret ederek firma temsilcilerinden uluslararası ticaret ve sektör bilgisi hakkında yerinde eğitim sağlanmıştır.

Sivas’ta içerik itibariyle ilk proje olma özelliği taşıyan Ticaret Elçileri Projesi sonunda, eğitimi başarıyla tamamlayan öğrencilere katılım belgesi verilmiştir.